25 januari - 16 februari

Sven Hugo Persson

Sven Hugo Persson är född i Göteborg och bor numera både i Stockholm och i Skanör. Han är fil dr i litteraturvetenskap på en avhandling om Peter Weiss. Har ofta hörts i radions P1, senast i höstas i programmet Ring Kulturradion. Mellan 1999 och 2016 var han dramaturg på Dramaten.

På Sveriges Television har han arbetat med Filmkrönikan och kulturprogrammet NIKE. Han har också varit flitig i underhållningsbranschen, skrivit texter för revy och kabaré och roliga tv-program som Lorry och Reuter&Skoog. Har även översatt komedier, opera och musikaler, inte minst för Malmö Opera.

5 februari kl. 19.00

För medlemmar. Lättare förtäring.

Konstnären Sven Hugo Persson berättar om sin konst och sitt konstnärsliv. Välkomna!

22 februari - 15 mars

Bengt Adlers &

Kerstin Winberg

Bengt Adlers utställning består av målningar i olika tekniker. De bygger på vandringar och upptäckter han som främling (pilgrim) drabbas av i spåren av historiska utforskningar.

Några böcker och "artists books" kommer också att finnas med i utställningen.

Med konstvetenskap som bas har Bengt bl a arbetat som gallerist , intendent för Skånes Konstförening, chef för Växjö Konsthall, konstintendent på Dunkers Kulturhus och konsult för Drömmarnas Hus.

Kerstin Winberg - den inre resan.

Har sedan 1990 intresserat sig för den feminina principen, den kvinnliga gestalten inskriven i geometrin och dess mönster.

Utställningen består av måleri på duk,/blandteknik på papper samt grafik. Även delar ur serien "Vandraren" från år 2003 kommer att visas.

11 mars kl. 18.30

Årsmöte

Limhamns Konstförening kl. 18.30.

OBS! Anmälan till årsmötet - ring Ella Ekman te. 040-611 08 55. E-post: [email protected]

För medlemmar. Lättare förtäring.

Konstnärerna Bengt Adlers och Kerstin Winberg berättar om sin konst och sina konstnärsliv. Välkommen!

21 mars - 5 april

Kent Wisti

Flyttas fram till 21 maj.

Präst, bildkonstnär och författare. För Kent finns det inga vattentäta skott mellan de olika rum han befinner sig i. Det finns ett prästerligt kall i konstnärens uppgift och att vara präst, eller att överhuvudtaget att tro, är en konstnärlig disciplin. Trons och konstens gemensamma mission är att ge ork att leva och mod att dö. Sedan några år arbetar Kent nästan uteslutande i olja.

​Flyttas fram!

För medlemmar. Lättare förtäring.

Konstnären Kent Wisti berättar om sin konst och sitt konstnärsliv. Välkommen!

9 april - 19 april alla påskdagar samt lördag/söndag

kl. 12-16. Inställt.

Konstrunda på Konsthallen

Samlingsutställning med Tony Abrahamsson, Bengt Adlers, Christina Axelsson, Jan Engsmar, Gunilla Grankvist,

Hans-Lennart Göthrick, Erika Höglund, Peter Nilsson,

Rolf Perchinoff, Sven Hugo Persson, Åke Persson,

Bertil Petersson, Annika Rehn, Eva Sundman, Kerstin Winberg och Kent Wisti.

Konstresa till Danmark

Inställd!

Se mer information under "Konstresor"

21 april - 25 april

Konstresa till Schweiz

Inställd!

Se mer information under "Konstresor"

25 april - 17 maj. Inställt.

Tony Abrahamsson &

Peter Nilsson

Tony Abrahamsson har länge arbetat med temat "liv", det sköra förunderliga, oövervinnliga livet. Fröet som gror och växer, trots de mest ogynnsamma förhållanden. Genom asfalt och sten, i stekheta öknar, på den isiga blåsiga tundran gror det och växer.

Livet i olika form finns som en grund i skulpturarbetet. Människan, djuren och naturen är Tonys inspirationskälla där man hittar former, rörelser, riktningar och uttryck.

Peter Nilsson är född i småländska Hultsfred. Numera bosatt med familjen i Mellbytorp på sydöstra Öland sedan 2001. Uttrycksmedlet är akvarell och inspirationen kommer från landskapet och fågellivet runt Östersjön och de öländska strandängarna som endast ligger ett stenkast från ateljén. Storspovar och tofsvipor, rödspovar och ängshökar häckar runt knuten.

16 maj. Inställt.

Konstloppis

Konstloppis för våra medlemmar på gården framför Konsthallen.

Anmälan: Ring Hans-Lennart Göthrick 070-298 50 10 eller

Mail: [email protected]

Flyttas till 12-30 augusti.

Skånska Konstnärsklubben

Sedan 1942 har skånska konstutövare kunnat finna samling kring frågor om konstnärsyrkets utmaningar, men också verkat för att erbjuda varandra träffar i kamratlig atmosfär, med allt från stimulerande forum, gemensamma utflykter, utställningar och festliga firanden.

Utställningen kommer att visa den enorma bredd av konstnärliga uttryck som klubbens alla medlemmar representerar i vitt skilda tekniker, temperament och uttryck.