Limhamns Konstförening
Limhamns Konsthall

Klicka här för att redigera underrubrik

7 september - 29 september
Tonie Roos
Kanske handlar det om att ta på papper eller duk i stället för på människor, djur eller växter.
Mina målningar kommer ofta till av lust att berätta.
Jag blev väldigt förtjust i målningen av Freuds mottagningsrum som nyligen dök upp efter många år.
Den ska absolut vara med i Limhamn.
Liksom "Little Manhattan" målad 1973 efter min första New York-resa som bestämde mig för måleriet.
Knappast överraskande med Totte-pappan som inte bara ritade hus utan alltid tecknade och Ponny-mamman med total-gehör för färg, arkitektkontoret i halva lägenheten och farbror konst-
närer som bytte teckningar med mig.
Sedan konsthistoria och mer med konst innan resan från Moderna Museet hem till New York.
Urval utställningar och mer på tonieroos.blogspot.com

11 september kl. 19.00

Konstafton i Konsthallen
För medlemmar. Lättare förtäring.
Konstnären Tonie Roos berättar om sin konst och sitt konst-
närsli
v. Välkomna!
21 september kl. 10-15
Konstloppis
För medlemmar på gården framför Konsthallen.
OBS! Anmäl dig till loppisen, ring:
Hans-Lennart Göthrick 070-298 50 10

E-post: [email protected]
Höstutflykt med buss
Se mer under "Resor"
28 september kl. 18-24
Gallerinatt
5 oktober - 27 oktober
Emma Gunnarsson
Emma Gunnarsson från Ystad är bildkonstnär med utbildning från Konsthögskolen i Bergen och det Kongelige Kuntakade- mier i Köpenhamn.
I denna fotobaserade utställning har teknikerna fotopolymer och cyanotypi använts. Hon rör sig mellan teman som natur, hav och landskap i ständig förvandling och människans anatomi och rörelser.
"Jag anser att det finns ett värde och en själ i allt ögat ser. Det finns en skönhet även i det förfall och den upplösning av något som en gång var nytt. Naturen är en plats och ett tillstånd full av det förgängliga och flyktiga där tiden och rummet är i egen förvandling."

2 november - 24 november
Tom Olsson
Med kviven som pensel.
Målarkniven är redskapet. Den uppspända duken dess start- sträcka.
Färgen blir till ett skimmer av havets och landskapets skift- ningar i färger och ljus.
Och resultatet, smått förträffligt.
Målningar som kan upplevas som aktuella tidsdokument över landskap i förvandling.
Här finns vägar som sedan länge saknat sina pilalléer. Fält med körspår och sprutmister och blommande vägrenar, som man glömt att slå. Här finns också porträtt av havets olika ansikten och temperament. Men allt blir ju ganska självklart om man som Tom Olsson är uppvuxen i Trelleborg, målar med kniv, signerar med pensel och hämtar sin inspiration på östligaste
Österlen, med havet som närmaste granne.
13 november kl. 19.00
Konstafton i Konsthallen
För medlemmar. Lättare förtäring.
Konstnären Tom Olsson berättar om sin konst och sitt konst- närsliv. Välkomna!
30 november - 8 december
Vinstutställning
30 november kl. 14.00

Dragning i medlemslotteriet

8 december kl. 14.00
Vinstutlämning

13 december - 15 december kl. 12-16

Aktiv ungdom i Malmö
Konstutställning
_________________________________

Våra bussresor är alltid populära, så vänta inte för länge med att boka!

Under Gallerinatten kan du åka gratis bussruntur som bl a tar dig till Limhamns Konsthall.

Emma Gunnarsson
______________________________________________________________________________________________________________________
Kort presentation om utställningarna våren 2020. Utförligare information i medlemsfoldern som kommer i början av året:
25/1-16/2 Sven-Hugo Persson, 22/2-15/3 Kerstin Winberg, Bengt Adlers, 21/3-5/4 Kent Wisti, 9/4-19/4 Konstrunda på Konsthallen, 25/4-17/5 Tony Abrahamsson, Peter Nilsson, 23/5-7/6 Skånska konstnärsklubben